maanantai 25. tammikuuta 2021

Ulkoalueiden ja reitistöjen laatu Pirkkalassa




Kuntalaisten esille nostamia asioita Pirkkalan virkistys- ja ulkoliikuntapaikoista.

Pirkkalassa on mahdollistettu monimuotoinen liikkumisen reitistö, ulkokenttiä on kattavasti kunnan alueella ja kuntoilupisteitä on lisätty kiitettävästi.

Ulkoiluun ja liikuntaan panostetulla eurolla ei ole merkitystä, jos mahdollisuuksia ei tavoiteta, löydetä tai niiden käyttö ei ole miellyttävää.

Perusasiat on kuntaan jo rakennettu ja näin olemassa, jää huolehdittavaksi vielä ylläpito, opastus, tiedotus ja kohteiden tavoittaminen, että myös niiden paikoitus mahdollisuudet.

Ylläpidon helpottamiseksi ja turvallisuuden sekä käyttömukavuuden lisäämiseksi tulee ulkoilureiteille ja ulkoliikunta paikoille määrittää laatutaso mistä selviää huolto, opastus (esimerkiksi reittikartat ja liikennemerkit), pintojen tasaisuus, materiaali ja joustavuus. Näistä saadaan aikaiseksi ylläpidon tavoite. Hyväksytty MAL4 sopimus antaa mahdollisuuden hakea valtionavustusta kevytväylien ylläpidon kunnostukseen.

Määrittelyn ja sen mukaisen toteutuksen avulla saadaan kunnan ulkoilupalveluiden taso ja imago parannettua. Kuntalainen saa odottamaansa palvelua verorahoilleen ja ulkoilija pystyy valitsemaan omalle liikunnalleen sopivimmat reitit ja paikat. Toimet ovat pieniä tuomaan tyytyväsyyttä ja näin parempaa mieltä liikkujalle.

Haluamme selvityksen, miten Pirkkalan yhdyskuntapalvelut tulee toteuttamaan yllä mainitut asiat ja miten niitä kehitetään? Oletuksena on, että alueiden kunnossapito resurssi ja kustannus on otettu huomioon jo toteutusvaiheessa ja sisältyvät näin ollen olemassa olevaan budjettiin.

Valtuustoaloite 25.1.2021

Niilo Rautionmaa, valtuutettu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti