tiistai 28. huhtikuuta 2015

Suomen kilpailukyky / elinkustannukset

Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi on ratkaisevan tärkeää peruselinkustannusten laskeminen. Tässä kauppa, rakentaminen ja terveydenhuolto ovat ratkaisevassa asemassa työnteon kannattavuuden ja yritysten hyvinvoinnin lisäksi. Oikeilla ratkaisuilla saamme yhtälön toimimaan oikeaan suuntaan. Avataan ja muutetaan säännöksiä jotta virkamies ei tee virhettä pilkkua seuraamalla tai opetetaan virkamiehille ja heidän "kyttääjilleen" maalaisjärjen merkitys.

Kustannuksia korottavia asetuksia on aivan liikaa. Asioihin pitää saada kohtuus ja tolkku - tällä menolla "hyvää" tarkoittavilla säännöillä tukahdutamme taloutemme ja toiminnan. Näin säännöt muuttuvat tarpeettomiksi koska niitä ei kyetä toteuttamaan järkevästi. Taloudellisuus, järkevyys ja tehokkuus on osa elämäämme hyvin ratkaisevassa osassa.

Kaupan rakenteet paisuvat erilaisesta tarkkailusta, joustamattomuudesta ja kilpailu mahdollisuus heikentyy sekä kustannusten määrää ei voida hallita Suomen olosuhteiden mukaan.

Tärkeää olisi saada myös järkevästi kuluttavien ja terveellisten elämäntapojen kautta selkeää taloudellista hyötyä kansalaiselle, tästä olisi myös suuri yhteiskunnallinen hyöty nyt ja tulevaisuuteen.

Rakentamisen säädökset nostavat valtavasti asumiskustannuksia, ratkaisevan kokoista kohtuullistamista tulisi sallia, kaikkien talojen ei tarvitse olla samanlaisia ja ottaa huomioon kaikki mahdollinen varautuminen. Mielummin keskityttäisiin kansantaloudellisesti tärkeisiin asioihin eli pitkään käyttöikään ja terveellisyyteen.

Keskimääräisten neliövuokrien (€/m²/kk) kehitys koko maassa vuosina 1975–2014

Terveydenhuollossa ennalta ehkäisevää toimintaa pitää näkyvästi tuoda esille valistuksen kautta ja terveellisten elintapojen toimijaa pitää kannustaa taloudellisen hyödynkautta. Samoin rakenteet tulee yksinkertaistaa ja antaa mahdollisuus uusille ajatuksille toimia sekä mahdollistaa innovatiivinen kehitys. Ohjesäädösten tulkitseminen pitää nähdä palvelussa kokonaisvaltaisena asiana kuten ongelma vanhushuollossa paljon esillä ollut pula parista puuttuvasta neliöstä.

Säännösten avaamisella, niiden kohtuullistamisella ja rakenteiden keveydellä kauttalinjan saamme maamme peruselinkustannuksia laskettua jolloin palkalla saa enemmän tai yksinkertaisesti sitä tarvitaan vähemmän.

Julkisyhteisöjen kokonaismenot -ja tulot, miljardia euroa

Suomi pitää saada jaloilleen oikeasti kestävään kehitykseen - samalla luomme uutta kulttuuria joka rikastuttaa elämäämme.


- Yksinkertaisilla oikeilla asioilla saadaan enemmän aikaiseksi -


,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti