tiistai 20. toukokuuta 2014

Infrarakentamisen merkitys kehitykselle on unohtunut!

 Minulle on opetettu jo talouden perusopetuksessa että lama aikana pitää elvyttää rakentamalla. Rakentamisen sivutyöllistävä vaikutus on aina monikertainen ja pakolliset tulevaisuuden kehityshankkeet on edullisempi toteuttaa matalan suhdanteen aikana. Tällaisesta kaikki hyötyy pidemmässä juoksussa.

 Tuntuu että nykyään rakentamisella usein vain käsitetään rakennusten tekeminen, tietenkin asuntoja ja uusia toimitiloja tarvitaan myös mutta nykyisessä taloustilanteessamme pitää olla varovainen että emme rakenna turhaan kuplaa vain rakentaaksemme samalla tyhjien tilojen lisääntyessä. Kestävän kehityksen mielessä emme suunnittele rakennuksia riittävän pitkä ikäisiksi tai monikäyttöisiksi.

 Näenkin nykytilanteeseen paljon rakentavamman vaihtoehdon toteuttaa turvallista elvytystä rakentamalla eli infrarakentamiseen keskittymällä. Meillä on paljon tekemistä siinä tulevaisuuden tarpeita täyttämään ja nykyisiä rakenteiden ylläpidossa koko maassa. Pitää järkeistää muuttuneet maakunnalliset olosuhteet sopiviksi tie-, rautatie-, ilma- ja meriliikenteen osalta ja luoda uusien visioiden kautta alueita teollisuudelle, kaupalle ja asumiselle. Päätetään nyt aloittaa osa jo vuosi kymmeniä suunnitellut ja moneen kertaan tarpeellisiksi lasketut sekä tiedetyt hankkeet. Uudet visiot huomioiden koska maailma on muuttunut nopeasti lähi vuosina ja nopea muutos vielä jatkuu.

 Sopeudutaan jo lakkikourassa nykymaailman menoon ja luodaan olosuhteita joihin ulkomaisenkin yrityksen tekee mieli sijoittua, saatikka kotimaisen yhtiön - tällaisiakin hankkeita on menossa kun vain osaisimme päättää ja toteuttaa ne.

Infrarakentaminen on aina olosuhteiden parantamista, usein logististen mahdollisuuksien järkeistämistä ja ei pidä unohtaa miten tärkeää tulevaisuudelle on olemassa olevien rakenteiden ylläpito. Pelkästään hyvä tieverkosto ei kuulu siihen vaan hyvinvointimme kannaltamme elintärkeät viemäristöt, putkistot ym.

Infran kautta luodaan uusia mahdollisuuksia jotka itsestään generoivat uusia mahdollisuuksia kehitykselle joten rakennusten rakentaminen elpyy sen kautta ja oikeaan tarpeeseen. Tällaisella ketjulla rakennamme itsellemme maata jossa myös rakennetun ympäristön arvo säilyy oikealla tavalla lisäämään yhteiskuntamme vaurautta. Valtion tehtävä on antaa toimiva ympäristö, mahdollistaa moderni yhteiskunta yrityksille sijoittua joissa kansalaiset pääsee tuottamaan itselleen hyvinvointia.

Infrarakentamisen tärkeys on unohdettu koko kansakuntaa koskevana erittäin tärkeänä rakentavana perusosana!

2 kommenttia:

  1. Hieno semihallitusneuvottelu, välttämättömän infran rakentaminen on järkevintä elvytystä jolla luodaan pysyviä työpaikkoja yksityisiin yrityksiin!

    http://www.hs.fi/m/politiikka/a1305838827343?jako=8926641d7a12b268351ca6b9beffbff2&ref=tw-share

    VastaaPoista
  2. Infrarakentaminen on erittäin tärkeää yritysten elinmahdollisuuksien ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi.

    http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/risikko-haluaa-edist%C3%A4%C3%A4-v%C3%A4yl%C3%A4investointeja-soklia-ja-%C3%A4%C3%A4nekoskea-varten-1.68454

    VastaaPoista