tiistai 6. toukokuuta 2014

Yksilön vastuun tärkeys kehityksessä


 Koen vahvasti että osa meistä on unohtanut tai heille ei ole koskaan opetettukaan mitä on yksilönvastuu.
Yksilön vastuun lisääminen terveydessä, työnteossa ja läheisistään huolehtimisella saataisiin ratkaisevasti terveempi yhteiskunta ja selkeitä säästöjä pitää hyvinvointi yhteiskuntamme sellaisena että meillä on turva myös tulevaisuudessa. Nykyisellä suunnalla se näivettyy ja jo nyt tuskailemme jonoilla ja verovarojen riittävyydellä.

Kuka kissan hännän nostaa jollei kissa itse?


 Suomalainen kulttuuri on mennyt harha askeleita holhousyhteiskunnan ohjaamaan suuntaan. Ammattiyhdistysliikeet, terveydenhuollon asenteet, vanhempien esimerkki ja vain kivoja lupauksia antavat poliitikot ilman todellisuuden pohjaa ovat osaltaan ohjanneet syntynyttä vääristymään todellisuudesta. Tästä väistämätön seuraus on näkyvissä - verorahoista ja yritysten palkkakustannuksista suuri määrä menee suotuihin etuuksiin ilman tehtyä vastinetta hyötyä kaikista eduista. Yksinkertaisesti on unohdettu että ensin tehdään työ ja sitten korjataan satoa.  Ei täällä vaan pärjätä edelleenkään työtä tekemättä, veroja maksamatta ja omasta hyvinvoinnista huolehtimatta.

 Meillä on onneksi hyvä terveydenhuoltojärjestelmä jossa kaikkia autetaan ja huolletaan mutta ollaan unohdettu millä se kaikki kustannetaan ja on opittu ruokkimaan huoltoketjua itse itsellään niin että huoltoalan tekijöillä riittää liikaakin tekemistä - tietenkin kaikki ovat kiitollisia että saavat tarvitsemansa huollon mutta olisin kiitollisempi jos pystyisimme vähentämään huollon tarvetta ja kehittyisimme suuntaan jossa olisimme terveempi ja näin tyytyväisempi yhteiskunta!

Meillä on järjestelmä jossa osalla yksilöitä on moninkertainen turva terveyden huollolle, yhteiskunta ajaa vastuun työnantajalle kuluineen työterveyden muodossa koska yhteiskunnan oma terveysjärjestelmän tukkii muut synnytetyt ongelmat jotka yksilön omalla vastuulla itsestään saataisiin pienennettyä, tämän ylläpitoon menee myös tuplasuojan omaavien verorahat.Yksilön vastuu ja asenne on ratkaisevaa. Yksinkertainen esimerkki oikeaan suuntaan on elämäntapojen parantaminen.

 Ay-liikkeet voisi jo lakkauttaa kokonaan ne vain jarruttavat ja rahastavat itselleen toimeentuloa. Meillä on jo nyt liian raskas lainsäädäntö ja järjestelmä turvaksi - tarvitaan joustoa. Globaalissa maailmassa olemme jo jääneet takamatkalle ja nykyaikana vauhti on kovaa joten myöstyminen maksaa paljon, tässä on turha pyristellä vastaan. Nykyjärjestelmä hidastaa ja vaikeuttaa kehitystä sekä lisää kustannuksia palkata työntekijöitä. Yrityksille vähemmän tekeminen on monesti kannattavampaa kuin koettaa kasvaa ja kehittää toimintaa jolla taas koko yhteiskunta kehittyisi. Lisäksi lakisääteiset sivukustannukset ovat aivan poskettomia - tällä takaamme töiden siirtymisen muualle. Yksilön pitää ottaa vastuu omasta tekimisestään niin että löydämme joustoa ja tehdään työt mitä on tarjolla. Yhteiskunta ja ay-liikkeet tukevat kotona olijoita liikaa ja osa töistä sekä kehitys tulevaisuuden eteen jää tekemättä. Sama järjestelmä suorastaa ruokkii harmaata taloutta kun vähän "pimeetä tekemällä" saa tukien kanssa mukavaa elantoa. Rehellistä työtä tekemällä saa paremman mielen ja tuntee itsensä hyödyllisemmäksi - tämä on osa elämäntapojen parantamista ja vastuu lähtee yksilöstä. Yleensä yksilöllisen vastuunsa kantavat tekijät saavat tehdä töitä riittävästi huonoinakin aikoina.

 Meille kasvaa sukupolvea jossa osin automaattisesti ajattellaan että yhteiskuntahoitaa jos en tee mitään. Tämä ajattelu lähtee kyllä suurelta osalta vanhempien esimerkistä sekä yhteiskunnan tuesta mahdollistaa ajatella näin. Samalla huudetaan eriarvoisuuden ja tuloerojen kasvamisesta - tuotanoin... kaikilla on samat mahdollisuudet työtä tekemällä. Kulttuurillinen kehitys pitää tapahtua jotta saataisiin vahvempi tavoitteellisuuden ja periksiantamattomuuden fiilis asioiden viemiseksi suuntaan jotta voidaan sanoa tehneemme itsemme ja läheistemme eteen työtä niin että voimme olla ylpeitä ansaitusta hyvinvoinnistamme.


Yksilön arvostus on tärkeää, vastuun kanto ja ideointi sekä tehdä päätöksiä jotka ovat itselle kehittäviä ja yhteisen edun sekä tulevaisuuden kehityksen mukaisia on äärimmäisen tärkeää meidän kaikkien hyvinvoinnin puolesta, olemme niin pieni kansa että kaikkien panos on tärkeää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti