maanantai 16. kesäkuuta 2014

Tulevaisuuden tekeminen

 Olen vahvasti samalla linjalla kuin Kokoomuksen uusi puheenjohtaja Stubb linjapuheessaan sunnuntaina jopa niin vahvasti että tuntui kuin mies olisi puhunut suoraan ajatuksistani mutta kaveri osaa pukea ajatukset sekä tuntemukset hienosti ja ytimekkäästi sanoiksi sekä kokonaisuuksiksi.
En ole ihan helpoimmasta päästä ihmisiä jotka lähtevät kaikkiin ajatuksiin mukaan mutta huippu visioon olen lähdössä ensimmäisestä sekunnista kun sellaisen tunnistan!


 Tulevaisuuden rakenne ja toiminta tavat pitää rakentaa joustavaksi ja helposti maailman muuttuvia tilanteita mukailevaksi. Siinä meillä on iso yhteinen työmaa jota kannattaa tavoitella. Meillä on tärkeät ja selkeät arvot joiden varaan suunnitellaan ja mitkä ohjaavat meitä kun teemme päätöksiä ja rakenteita tulevaisuuteen. Päätöksen tekeminen pitää olla nopeaa perusarvoja seuraamalla niin pystymme kehittämään sellaisen uuden yhteiskunta rakenteen jossa on muille esimerkkiä joksikin aikaa. Pieni maa ja kansa, kuten Suomi on, niin pystymme näyttämään tässäkin esimerkkiä jos niin tahdomme.


  Ihmisten yhteistyö ja yhdessä ratkaisevan kehityksen aikaansaaminen onnistuu paremmin jos unohdamme itsekkäät tarkoitusperät ja pisteiden keräämisen - tämä seikka on hyvin avattu siihen mitä olen tarkoittanut aiemmin naapuridemokratialla. Tällainen tulee unohtaa - suvaitsevaisuus on keino jolla pystymme pitämään demokratian ja päätöksen teon lähempänä asuinalueitamme eikä meidän tarvitse lähteä romuttamaan kaikkea sitä mihin olemme tottuneet. Kustannustehokkuus syntyy näin kehitykseen ja päätäntään.

 Meille tuli puikkoihin nyt sellainen "jäbä" joka linjapuheessaan toi esiin vision jollainen meidän yhteiskuntamme mielestäni jo pitäisi olla tai jo vahvasti menossa sinne päin jotta olisimme sivistynyt ja kehittynyt yhteiskunta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti