perjantai 6. kesäkuuta 2014

Tuloverotus tasaveromalliin - oikeuden mukainen

  Oikeuden mukaisuus voidaan käsittää Suomessa kovin monin eri tavoin. Meillä on tuohon lauseeseen moniakin asioita joita tulisi tarkastella. Yksi yhteiskuntaa hyödyntävä ja kehitystä kehittävä asia olisi tasaveromallin käyttöön otto tuloverotuksessa.

 Tasaveromallissa kaikilla olisi suhteessa omaan tulotasoonsa nähden yhtä suuri vastuu yhteiskunnan toimivuudesta ja kehityksestä. Lisäksi työn tekeminen verotuksen suhteen olisi kaikille yhtä tasapuolista ja kannustavaa.

 Järjestelmällä saataisiin kehitystä eteenpäin vievää yhteiskunnallista hyötyä kun parempaa palkkatasoa ansaitsevien palkkatasoa ei tarvitsisi nosta vain sen vuoksi kuten progressiivisen järjestelmän kautta että heille jäisi edes vähän enemmän käteen kun kerran enemmän tienaavatkin. Tasavero mallilla nostettaisiin näin Suomen kilpailukykyä!

 Kuka perustelee järkevästi nykyisen vanhanaikaisen progressiivisen mallin? Kehitystä pitää tapahtua myös yhteiskunta järjestelmässä jos halutaan pysyä kehityksessä mukana ja säilyttää hyvinvointi yhteiskuntamme.

 Tämän yhteisen prosentin pitäisi olla myös helppo laskea vuosittain kun perustuu puhtaasti matematiikkaan ja yksinkertaiset säännöt sekä ohjeet helpottavat palkanmaksajienkin työtä.
 Tasaverotuloverotuksessa nähtäisiin kaikki selkeästi mikä on erilaisten säästötoimenpiteiden ja kulunlisäystoimien vaikutus meille kaikille, kuten kunnallisvero prosentistakin. Tällä järjestelmällä voitaisiin saada aikaan myös perään kuuluttamaani yksilönvastuun kasvamista ihan automaattisesti sekä byrokratian vaikutus veroihimme.

 Selkeällä indikaattorilla joka olisi yhteinen veroprosentti kaikilla, voisimme saada alueellisetkin kehityshankkeet liikkeelle nopeammin ja paremmassa yhteisymmärryksessä kun yhteinen tahto olisi kaikilla luoda järkevää kehitystä.

 Tasaveroinen tuloverotusmalli olisi paljon kannustavampi ja motivoivampi kaikille.

1 kommentti:

  1. Ymmärrän verojohtajan tavoitteen http://m.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288710549937.html mutta yrityksille vaan turhaa työtä lisää - helpompi on mennä yhdellä luvulla.

    VastaaPoista