perjantai 27. kesäkuuta 2014

Some, politiikka ja demokratia.

 Nuoresta pitäen politiikkaa seuranneena ja sellaisen työn omanneena että olen saanut keskustella tekevien ihmisten kanssa ympäri Suomen erilaisista mielipiteistä sekä alueellisista näkemyksistä niin nyt kiteytän yhtä ajatusta.

 Se mitä olen aina huomannut että meillä suomalaisilla ei loppujen lopuksi ole ihan hirveän suuria eroja siinä miten koemme tai tahtoisimme täällä tapahtuvan. Erilaisia vaalikoneitakin tehneenä ja vertailemalla olen huomannut että 60–70 % ajatuksista on kaikilla suhteellisen yhteneväisiä - tietenkin hieman eri osa alueilta isommilla ja pienemmillä eroilla. Kaikki olettaisi kuitenkin tahtovat kehittää tulevaisuuttamme eteenpäin. Isoimmat erot ovat syntyneet ns. etujärjestö tyylisissä kysymyksissä

 On hyvä asia että monenlaiset mielipiteet ja ajatukset tuodaan esille puntaroitavaksi. Olen aina toivonut että asiat keskustelisivat keskenään eivätkä henkilöitymät asettaisi itseään vastakkain niin että järkevät asiat jäävät tekemättä. Tällainen on koko ihmiskunnan vastaista toimintaa. Tämän on seikka miksi olen vuosia ja edelleen arvostelen tietynlaista politiikan tekoa. Meidän pitäisi nähdä pienen maan yhteisen kokonaisuuden merkitys omien kokonaisetujen sijaan. Tällainen asetelma on syntynyt kun olemme eläneet vuosikymmeniä totutussa kehityksessä ja pitkäaikaisessa noususuhdanteessa. Maailma vain on muuttunut ja me pysymme mukana moderneilla sekä rohkeilla päätöksillä. Vanhat keinot on jo moneen kertaan kokeiltu nyt pitää tehdä ne modernit kehityksen ratkaisut ja näen että meillä ei yksinkertaisesti ole varaa jättää kokeilematta niitä.

 Meillä puhuttiin sekä pidettiin hyvänä asiana miten some auttoi esim. arabikevään liikkeelle ja olimme iloisia demokratian etenemisestä. Tämä samainen some järjestelmä luo meillekin aivan upean mahdollisuuden kehittää omaa demokratiaamme. Some tuo mahdollisuuden meidän kaikkien vaikuttaa näkyvästi mikäli tahdomme sekä seurata asioita mitä täällä tehdään ja päätetään suoraan online. On helppoa myös seurata miten samoista asioista eri ihmiset ajattelevat ja oman fiiliksen välittäminen poliitikoille on suoraa ja kattavaa.
Suosittelen kaikkien käyttävän tällaista mahdollisuutta tämähän on yhtä hienoa kuin äänestysoikeus tai jopa tehokkaampaakin koska voi vaikuttaa useammin kuin joka neljäs vuosi.

 Puoluekoneistoille some luo mielestäni positiivisen mahdollisuuden tuoda esille avoimuuden ja sitoutumisen yhteiskunnan kehitykseen tehokkaasti esille millaisin keinoin sitä tekevät ja ottaa huomioon miten kansalaiset sitä tahtovat. Eräänlaisten sisäpiirien aikakausi on ohi mikä on jäänne ajalta jolloin ei kullissien taakse päässyt näkemään. Yksittäisellä kansalaisella on huomattavasti parempi mahdollisuus tulla esille vaikuttaen mielipiteillään sekä ajatuksillaan kehitykseen ja kollektiiviseen ajatukseen. Hyvä idea lähtee aina joltakin ja somessa on helppo viedä näkemystään eteenpäin sekä huomata että yllättävän moni ajatteleekin samalla tavalla jolloin on tapahtunut vahvaa vaikuttamista. Somen suurimpia etuja demokratiaan ovat rajattomuus, tasapuolisuus, puolueettomuus ja sensuroimattomuus julkaisuissa.

  Meillä on paljon vielä opittavana visioon jossa oikeasti pystymme toimimaan tulevaisuuden eteen paremmin yhdessä eikä tämä koske vain Suomea tai Eurooppaa vaan koko maailmaa. Some on yksi suuri työkalu jonka avulla pääsemme toisiamme lähelle ajatusmaailmallisesti ja voimme nähdä sekä ymmärtää myös niiden eroja pelkojen, unelmien, kulttuurillisten tai itsekkäiden syiden myötä. Niin kauan kuin olemme 100 % oman kokonaisetumme sanan saattajia hukkaamme aikaamme ja voimiamme pois asioista joita yhdessä tekemällä säästäisimme. Some luo mahdollisuuden uudenlaisen demokratian luomiseen mikä on mielestäni lähempänä modernia demokratiaa missä kaikilla on paremmat lähtökohdat vaikuttaa ja se mahdollistaa 100 % avoimuuden. 

 Elämme ja olemme jatkuvassa kehityksessä mikä ei saa pysähtyä varsinkaan siihen että yhteiskunta on liian jäykkä eikä seuraa mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti