maanantai 2. helmikuuta 2015

Kuka luo hyvinvointimme?



 Aihepiiri joka tuntuu saavan mediassa ja keskusteluissa aivan ihmeellisiä käsitteitä siittä mikä oikeasti on hyvinvointimme pohja. Hyvinvointimme pohja on aina ollut ja tulee olemaan näillä luonnonvaroilla Suomessa työnteko ja ei mikä tahansa työnteko näin lähtökohtaisesti ja suurpiirteisesti kerrottuna.

 Ensimmäiseksi meillä pitää olla työpaikkoja jotka tuottavat tarvikkeita joista saadaan vientiä, ilman vientiä emme pysty tuottamaan nykyistä hyvinvointiamme. Nämä työpaikat syntyvät yhtiöissä ja kilpailukykyisillä tuotteilla. Kilpailukyvyn yksi tärkeimmistä arvoista tänä päivänä ovat tehokkuus joka saavutetaan erilaisten asioiden yhteissummalla sekä uudet innovaatiot. Jatkuva tuskailu perusasioiden keskuudessa tappaa luovuuden jota tarvitsemme selviytyäksemme.

 Sisämarkkinan kysyntä pitää täyttää mahdollisimman hyvin kotimaisin avuin kaikkien tarpeiden osalta ja tämäkin tapahtuu yksityisen sektorin kautta. Tämä koskee niin tuotantoa kuin pääosaa palvelusektoria. Kiistaton fakta on se että työpaikka yksityisellä sektorilla tuottaa valtiolle enemmän verokertymään kuin verorahoilla tuotettu työ joka toisella kädellä syö omaa kassaansa. Tämä ei tarkoita ettei meillä olisi tulevaisuudessa lainkaan kunnallisia palveluita mutta niiden ylläpitämiseksi tarvitsemme näitä edellä mainittuja työpaikkoja! Ei voi olla isompia kuluja jollei ole tuloja tai kulut pitää sopeuttaa tuloihin.

 Mitä meidän tulee kehittää tästä yhtälöstä jotta pysyisimme pitämään, kehittämään tai joutuisimme edes vain vähän laskemaan totuttua elintasoamme ja yhteiskuntamme toimivuutta?

 Olisiko yksinkertainen tapa edetä se että edesautamme kaikenkokoisten yritysten kykyä toimia! Tutkia ja säätää normistomme niin että kilpailukyky säilyy ja hyvinvointimme joka on meille kaikille hyvin tärkeä arvo. Kuka tietää parhaiten miten yritysten toimintaa kehitetään, ne ihmiset jotka ovat päivittäin tekemisissä ongelmien ja tehtävä kentän kanssa vai ne jotka katsovat asiaa hieman sivusta tai jopa kokonaan ulkopuolisena?

 Yhteisen tavoitteen saaminen on kaikille tärkeää ja vielä tärkeämpää on sen sisällön sekä merkityksen ymmärtäminen meidän kaikkien kannalta. Fakta on että asioille on tehtävä jotakin, olemme jo myöhässä! Haluammeko ajatella yhteiskuntamme modernisoinnin mieluimmin itse kehitettynä kuin jonkun muun pakon edessä sanelemana?

 Hyvinvointia luomme me itse, pidätkö huolta itsestäsi, läheisistäsi ja kokeeko työnsä tekemisen tärkeäksi osaksi omaa ja yhteistä hyvinvointiamme. Pidetään tämä maa liikkeessä, edellytykset, asenteet ja motivaatio pitää saada kuntoon faktat ymmärtämällä ja kaikkien aktiivisella osallistumisella.

 Mikä olisi tulevaisuuden unelma tai elämän tapa mihin haluamme tähdätä? Ennen vanhaan unelmoitiin kansaneläkkeelle pääsystä, olisiko nyt unelmana koko elämän mittainen yksilöllinen hyvinvointi yhteiskunnassa joka toimii joustavalla normistolla dynaamisesti ja olisi avoin uusille asioille kannustavasti ja samalla varmalla pohjalla kansalaisiaan innostaen kohti tulevaisuutta. Vain kehittymällä selviydymme, olemme yhteiskunnallisen rakennemuutoksen vääjäämättömässä käänne kohdassa, meidän pitää uskaltaa uusiutua vauhdissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti