perjantai 31. maaliskuuta 2017

Uuden lukion - Silmun - harjannostajaiset

Sydäntä lämmittää - jokainen koulu mitä Suomeen ja kuntiin tehdään on sijoitus tulevaisuudelle ja nuoriin. Turvallisten seinien ja kattojen lisäksi meidän pitää rohkeasti katsoa maailman kehitystä ja pitää opetuksemme etunojassa glokalisaatiossa.

II krs näkymää - paljon valoa.

Tunnen erityistä lämpöä Silmu rakennusta kohtaa - olen ihastunut tähän rakennukseen ensi näkemästäni piirustuksien kautta. Muistan hetken jolloin Pirkkalan tilapäällikkö Timo Orjala kertoi teknisenlautakunnan tauolla miten hän oli saanut uuden lukion ensimmäiset luonnokset. Muistan Timon ilmeen kun hän kertoi miten oli palauttanut luonnokset saate sanoin - "Meillä Pirkkalassa tulee olla vinokatto ja räystäät." Ensimmäinen luonnos oli siis tasakattoinen. Tuossa hetkessä koin ensikertaa vahvasti sen että valtuutettu voi oikeasti muuttaa asioita jos yhteisö kokee sen tarpeelliseksi. Aloitteen myötä vuodelta 2014 Pirkkalassa päädyttiin minimiriski tapaan rakentaa. Yksinkertaisesti noudatetaan vanhoja perusratkaisuja vinoakattoa, räystäitä ja korkeaa sokkelia. Sisätilojen kulutuspinnoilla suositaan luonnonmateriaaleja.

Silmu on kaunis rakennus! Tänään 31.3.2017 oli harjannostajaiset.



Pirkkala strategian mukaisesti kuluvilla sisäpinnoilla käytetään luonnonmateriaaleja. Klinkkeri lattiat.


Pirkkalan strategian mukaisesti yhteiskunnalliseen käyttöön tulevissa rakennuksissa tulee olla vinokatto, räystää ja korkea sokkeli.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti