tiistai 28. maaliskuuta 2017

Viiden tähden Pirkkala - valtuustosta 27.3.



Valtuuston kokouksessa 27.3.2017 käsiteltiin kunnan Hyvinvointiraportti 2013–2016 ja Henkilöstökertomus 2016. Alkuun oli hieman jopa epävarmaa pidetäänkö edes valtuustonkokousta koska asiaa oli kuulemma niin vähän – kokous kesti lähes kolme ja puolituntia. Normaalisti valtuustot kestävät noin kaksi tuntia. Näin jälkeenpäin katsottuna näyttää asia selkeältä politikoinnilta kun tiedossa taustalla oli ollut että samana päivänä Pirkkalaa kehutaan eri mittareiden huipulla. Onhan se ikävää kuulla oikeita ongelmia kun halutaan vain nauttia ”Pirkkala kuplasta”. Pirkkalalla on mahdollisuudet kehittyä tulevaisuudessa huomattavasti paremmaksi paikaksi asua kaikille kuntalaisille kun aloitetaan tekemään kunnolla töitä ja kuunnellaan enemmän kuntalaisia.

Aikaisempina vuosina olen manannut kun kyseiset raportit ja kertomukset on esitetty tilinpäätönvaltuustossa jolloin niihin käytetty aika on ohjattu lyhyeksi. Nyt oli kerrankin aikaa keskustella kunnan haasteista ja uhkakuvista. Tarinaa riitti kymmeniin puheenvuoroihin. Mikä valtuustoa puhutti? Nuorten työttömyysjaksojen pitkittyminen, lapsiperheiden tuen tarpeen kasvaminen, ehkäisevän lapsiperheiden kotipalvelun perhetyön asiakasmäärien kasvu, lastensuojeluilmoitusten määrän kasvu, ikävakioitu korkea dementiaindeksi, turvallisuussuunnitelma ja siinä seurattavien indeksien vähyys, nuorten päihteiden ja huumeiden käytön lisääntyminen, koulukiusaaminen ja kiusaaminen vapaa-ajalla, nuorten masentuminen, ympäristömelu (melusaaste), katujen, rakennusten ja puistojen kunto osana turvallisuutta, kaavoituksen merkitys tulevaisuuteen ja viheralueiden riittävyys tulevaisuudessa mm.

Henkilöstökertomuksesta pääosan puheesta aiheutti sairaspoissalojen lisääntyminen ja työtapaturmien ehkäisy sekä hoito.

Pirkkalassa on monien hyvien asioiden lisäksi paljon asioita joihin meidän tulee oikeasti panostaa. Kuinka paljon olette kuulleet puhetta ja kirjoituksia näistä haasteista vai hehkutetaanko Pirkkalassa aina vaan sitä kuinka hyvin menee?

Näiden raporttien käsittelyyn meni lähes kaksi tuntia aikaa mikä on erinomainen suunta kun mietitään miten tärkeistä asioista on kysymys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti