keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Liukasta on ollut tänäkin talvena!



Pirkkalassa on tulevaisuudessa ensiarvoisen tärkeätä kiinnittää enemmän huomiota turvalliseen liikkumiseen. Katujen, teiden ja kulkuväylien hyvällä hoidolla ja pitkäjänteisellä ylläpidon suunnittelulla takaamme turvallisen liikkumisen, viihtyisyyden ja huoltovarmuuden.

Pirkkalassa asiakastutkimuksen mukaan arvosana katujen, teiden, viher- ja vesialueiden hoidolle vuonna 2015 oli vain 7,3. Tämä on mielestäni huono arvosana siihen nähden millainen resurssi Pirkkalalla olisi tämä asia hoitaa. Pirkkalan imagoa kehutaan monessa mittarissa mutta tämä ensiarvoisen tärkeä turvallisuus ja viihtyisyys asia on hoidettu liian heikosti. Arvosanan tulisi olla kiitettävä.

Kunnalla on kunnossapidettävänä 151 km katuja ja kevyenliikenteen väyliä, 62,5 km yksityisteitä, 41 ha rakennettuja viheralueita, 31 leikkipaikkaa, 5 uimarantaa, 20 jääkiekkokaukaloa tai jääkenttää, 19 palloilukenttää ja 29 km hiihtolatuja ja ulkoilureittejä. Nämä kaikki on Pirkkalassa aika kompaktilla alueella. 

Koska talousarvion rahaa on jäänyt käyttämättä useana vuotena, ei kyse voi olla vain varojen puutteesta. Kun rahaa on riittävästi nostamaan arvosanaa ylöspäin, niin kysymys täytyy olla viitseliäisyydestä tai väärästä tahtotilasta. Säätilat muuttuvat, sen tietää jokainen suomalainen ja sen vuoksi meillä on ammattilaiset töissä jotka osaa ennakoida ja toimia oikein jos saavat luvan. Iso osa kunnan katuhuollosta on yhteistyökumppanien tuottamaa. Kuntalaisen turvallisuus on tärkeimpiä asioita joista kunnan tulee huolehtia. Jokaisesta kaatumisesta aiheutuu harmia ja kustannuksia. Väylien hoitaminen on tärkeä tehtävä joka tulee olla Pirkkalassa hyvin hoidettu. Vahinkoja sattuu mutta ei anneta niille tarkoituksella tilaa.

Yleiseen siisteyteen meidän tulee kaikkien osallistua. Kuntamme viihtyisyyttä tulisi aktivoida enemmän yhteisöllisyydellä, osana siistiä ympäristöä. Meidän kaikkien tulee kantaa vastuumme ja hyvin hoidettu ympäristö tsemppaa kaikkia parempaan tulokseen. Pirkkalan ympäristön tulee olla siistiä ja hyvin hoidettua, Pirkkalan tulee erottua kun siirrytään oman kuntamme puolelle.

Niilo Rautionmaa
Pirkkalan valtuutettu (kok) ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti